close search results icon

Τεταμένη ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Έκτακτη Πολιτική Γραμματεία, ανακοινώσεις Κασσελάκη

Η αίσθηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του, προκαλεί συναγερμό συνολικά στο κόμμα.

Τεταμένη ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Έκτακτη Πολιτική Γραμματεία, ανακοινώσεις Κασσελάκη

Ραγδαίες προοιωνίζονται οι εξελίξεις απόψε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο πριν την έναρξη του τριημέρου της ΔΕΘ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η αίσθηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του, προκαλεί συναγερμό συνολικά στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποπεμφθείς αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ίσως ακόμη και σήμερα να προβεί σε ανακοινώσεις των επόμενων βημάτων του. Με βάση τις πληροφορίες μας από το περιβάλλον του όλες τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις πιστών σε αυτόν, βουλευτών, η επαναδιεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιθανότερο σενάριο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα προηγούμενα 24ωρα ο Στ. Κασσελάκης δεν αναζήτησε εργαλεία για το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στην πολιτική (όχι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή).

Παρά ταύτα, την κατάσταση... μπέρδεψε χθες ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος έχει την άποψη ότι κακώς θεωρείται έκπτωτος. Άποψη που αμέσως έπιασαν οι «κεραίες» του επιτελείου Κασσελάκη. Χαρακτηριστικός, επίσης, του προβληματισμού που αναπτύχθηκε στους βουλευτές πέριξ του Στ. Κασσελάκη, ήταν το σημερινό άρθρο του βουλευτή Κέρκυρας και τομεάρχη Δικαιοσύνης Αλέξανδρου Αυλωνίτη, στην efsyn.gr., υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο, «ο Πρόεδρος δεν εξέπεσε».

Σε αυτό το σκηνικό αποφάσισε να αντιδράσει η (νέα) Κουμουνδούρου: στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία, μετά από πρωτοβουλία σημειωτέον της Ράνιας Σβίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δηλωτικό του κλίματος καχυποψίας που υπάρχει εκατέρωθεν, είναι ότι κυκλοφόρησε η φήμη για ξαφνική άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, φήμη που προκάλεσε νέο συναγερμό. Οργίλη, ωστόσο, ήταν η διάψευση της φήμης από συνεργάτη του Στ. Κασσελάκη. Η πληροφορία είναι «απόλυτα ψευδής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ