close search results icon

Θεσσαλονίκη: Στα κάγκελα οι υγειονομικοί για το ΕΣΥ – «Διαλυτική η κατάσταση στη δημόσια υγεία»

Το μεσημέρι της Πέμπτης(27/6) σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης ΥΠΕ.

Στα κάγκελα βρίσκονται οι υγειονομικοί της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για συνθήκες εξαθλίωσης του ΕΣΥ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης ΥΠΕ, επί της οδού Μαβίλη στη Θεσσαλονίκη, υγειονομικοί των δημοσίων νοσοκομείων διαμαρτυρήθηκαν με αιτήματα για προσλήψεις εργαζομένων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Ταυτόχρονα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα.

«Υπάρχει πανελλαδική στάση εργασίας και της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ για τα προβλήματα στην υγεία, τα οποία συνεχίζονται. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου απολύονται συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ, οι οποίοι δούλευαν στα camp των προσφύγων, με πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία αυτή. Στο Ιπποκράτειο την προηγούμενη εβδομάδα δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Αυτή τη βδομάδα έχει χαλάσει ο αξονικός. Η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι διαλυτική», επεσήμανε σε δηλώσεις του στην Karfitsa ο κ. Γιάννης Κούτρας, μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ.

Όπως υπογράμμισε, μολονότι στα χρόνια της πανδημικής κρίσης έγινε πιο εμφανής η αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ΕΣΥ, ωστόσο «εφαρμόζεται το ακριβώς αντίθετο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ