close search results icon

Τί περιμένει τον ΠΑΟΚ στο Europa League

Κάθε ομάδα που θα προκριθεί στο League Stage της διοργάνωσης θα δώσει οκτώ παιχνίδια.

Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης του League Stage, σε περίπτωση που προκριθεί από την ιρλανδική ομάδα, στην κλήρωση που θα γίνει στις 30 Αυγούστου στην Νιόν της Ελβετίας. Βάσει της βαθμολογίας του μέχρι στιγμής στην UEFA, ο ΠΑΟΚ έχει 37.000 βαθμούς και βρίσκεται συνολικά στην 16η θέση των ομάδων που είτε βρίσκονται ήδη στην αναμονή της κλήρωσης, είτε είναι τα φαβορί για να βρεθούν στο League Stage του Europa League.

Κάθε ομάδα που θα προκριθεί στο League Stage της διοργάνωσης θα δώσει οκτώ παιχνίδια, τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός απέναντι σε οκτώ διαφορετικές ομάδες (σ.σ. κάθε Πέμπτη είναι προγραματισμένα τα παιχνίδια) δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας. Σε αυτή την φάση ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Οι 36 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των 9 και αυτά τα γκρουπ θα καταρτιστούν σύμφωνα με την κατάταξη των συντελεστών των ομάδων που είχαν στην αρχή του καλοκαιριού, δηλαδή δεν μετράει το ότι έκαναν φέτος μέχρι στιγμής στην σεζόν. Σε ό,τι αφορά το φορμάτ της νέας διοργάνωσης, οι ομάδες που κατατάσσονται από την 1η έως την 8η θέση προκρίνονται απευθείας στον γύρο των 16 στη φάση των νοκ άουτ του Europa League, ενώ οι ομάδες που κατατάσσονται από την 9η έως την 24η θέση διαγωνίζονται σε έναν γύρο playoffs, με τις οκτώ νικητές να προκρίνονται στη φάση των 16.

Σε αυτόν τον γύρο, οι ομάδες που κατετάγησαν από την 9η θέση μέχρι την 16η θα μπουν στην κλήρωση ως ισχυροί και από την θέση Νο17 έως Νο24 θα είναι ανίσχυροι. Οι ομάδες που κατατάσσονται από την 25η έως την 36η θέση αποκλείονται απ' όλες τις διοργανώσεις, χωρίς πρόσβαση στο UEFA Conference League 2024-25.

πηγή: sdna.gr - Ελένη Μπούντου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ