close search results icon

Βεργίδης: Με βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Βεργίδης: Με βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Με δήλωση του ο Αντιπεριφεριαρχης Κιλκίς αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου 

«Με βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευλογητική παρουσία του οποίου θα τελεστούν τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Κιλκίς, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου.
 Αποτελεί ύψιστη ευλογία, ξεχωριστή τιμή η παρουσία Της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην έδρα της Π.Ε Κιλκίς.
Το ενδιαφέρον και το έργο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για το περιβάλλον είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Το όραμά Του έχει θεμελιώσει την οικολογική μεταστροφή των ανθρώπων.
Η οικολογική συνείδηση δεν χρειάζεται διαβατήριο, είναι μια «γέφυρα» που ενώνει ανθρώπους και λαούς.
 Το περιβάλλον είναι μία πτυχή του πολιτισμού, συνυφασμένη με την τοπική κοινωνία και ιστορία, την οποία και αναδεικνύει υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.
Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την κληρονομιά μας, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία ‘’καθρεφτίζεται’’ στην οικολογική συμπεριφορά. Να εργαστούμε όλοι μαζί για να πραγματώσουμε το σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση.
Καλωσορίζουμε στην Π.Ε. Κιλκίς, σ' αυτή την ιστορική του επίσκεψη, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και Του ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς
Ανδρέας Βεργίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ