close search results icon

Βιασμός 13χρονης στη Λέσβο - Καλιακμάνης: Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι ανύπαρκτες

Βιασμός 13χρονης στη Λέσβο - Καλιακμάνης: Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι ανύπαρκτες

Την ανυπαρξία ή πλημμελή παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών σε υποθέσεις όπως εκείνη του βιασμού 13χρονης στη Λέσβο, επισήμανε μιλώντας την Τρίτη στον Γιώργο Παπαδάκη και την καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.


Ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε ότι από τον Ιούνιο 2024 το «Χαμόγελο του παιδιού» είχε παρέμβει υπέρ του κοριτσιού επισημαίνοντας ότι αυτό είχε πέσει θύμα κακοποίησης, σχολίασε όμως ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες «δεν υπάρχουν, ούτε παρεμβαίνουν δυναμικά, απλώς πάνε και ρωτούν “τι κάνετε;”». Αναφορικά με τους ισχυρισμούς των φερομένων ως δραστών ότι το παιδί λέει ψέματα επειδή δεν βρέθηκε το βίντεο, ο αστυνομικός επισήμανε ότι το βίντεο δεν είναι το μόνο μέσο απόδειξης, αλλά και ότι όσοι πράγματι το είδαν και θα μπορούσαν να καταθέσουν για το περιεχόμενό του, προφανώς φοβούνται να το παραδεχθούν καθώς η παρακολούθηση παιδικής πορνογραφίας διώκεται ποινικά. Σχετικά με τον ισχυρισμό των καταγγελλομένων περί συναίνεσης, ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια συναίνεση δεν είναι εφικτή ούτε καν νοητή, στην ηλικία των 13 ετών.


Ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ακόμα κι αν ευσταθούν διαρροές περί πλήρως ακατάλληλου ή και κακοποιητικού οικογενειακού περιβάλλοντος, με συνέπεια την έντονα διαφορετική συμπεριφορά του κοριτσιού από παιδιά της ηλικίας της, αυτό δεν επιδρά στην αδυναμία έκφρασης συναίνεσης εκ μέρους της και άρα στην στοιχειοθέτηση του βιασμού.


Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μήπως οι συνουσίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκμετάλλευσης του παιδιού από τρίτο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ