close search results icon

Χαλκιδική: Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού - «Θα το πάμε μέχρι τέλους» λέει η οικογένεια

Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να διερευνήσει άμεσα τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των αιρετών

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο 21χρονος χειριστής για την τραγωδία, που σημειώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι είναι ελλιπής ο φάκελος, με τον οποίο παραπέμφθηκαν και θα πρέπει να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων φταίνε για τον θάνατο του παιδιού τους.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλαος Πετρίδης «πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές.

Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στην μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης, οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο, προ βεβαίως του περιστατικού, όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν, δείχνουν κατ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Νωρίτερα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στην Χαλκιδική, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.

Χαλκιδική: Γιατί λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι;

Την ώρα που ένας νέος άνθρωπος μόλις 19 ετών έχασε την ζωή του σε επικίνδυνο λούνα παρκ, αναζητούνται οι ευθύνες για το ποιος έπρεπε να είχε βάλει λουκέτο στον χώρο πριν γίνει το κακό.

Ανακοίνωση σχετικά με το δυστύχημα σε λούνα – παρκ στη Χαλκιδική όπου ένας 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν έσπασε, εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον δήμο.

Χαλκιδική: Έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες του δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Την άμεση διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, με θύμα τον 19χρονο, ζητά το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να διερευνήσει άμεσα τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των αιρετών.

«Κατόπιν της είδησης του τραγικού ατυχήματος, που έλαβε χώρα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι του Δήμου Κασσάνδρας, τη Δευτέρα 19-8-2024, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο ενός 19χρονου άντρα, για το οποίο η Υπηρεσία μας έλαβε γνώση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε άμεσα αναλυτική έκθεση των πραγματικών περιστατικών του ατυχήματος και τις απόψεις σας, προσκομίζοντας όλα τα σχετικά έγγραφα της γνωστοποίησης της εν λόγω επιχείρησης και ενημερώσετε την υπηρεσία μας ως προς τις – κατά τον λόγο των αρμοδιοτήτων σας – ενέργειές σας, σχετικά με τον έλεγχο των απαραίτητων πιστοποιήσεων λειτουργίας της, που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις», αναφέρεται.

Πρόεδρος κοινότητας Πευκοχωρίου: Δεν γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος, εγώ έχω αναλάβει εδώ και τρία χρόνια ενώ το λούνα παρκ είναι εδώ πάνω από 20

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης δήλωσε μιλώντας στο ΕRTNEWS ότι δε γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ. “Πάνω από 20 χρόνια υπάρχει το λούνα παρκ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λούνα παρκ, δεν έχω άποψη… Δεν γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος, εγώ έχω αναλάβει εδώ και τρία χρόνια ενώ το λούνα παρκ είναι εδώ πάνω από 20”.

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου, χωρίς άδεια το λούνα παρκ – Πότε θα γίνει η κηδεία του [βίντεο]

Ακαριαία σκοτώθηκε ο 19χρονος μετά από την πτώση από παιχνίδι σε λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι, το βράδυ της Δευτέρας (19/8), όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο τραυματισμός του 19χρονου από την πτώση προκάλεσε ακαριαίο θάνατο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, αφότου εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι, όπου είχε ανέβει μαζί με τον 16χρονο αδερφό του.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί στη Βέροια.

πηγή: eleftherostypos.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ