close search results icon

Ξεκίνησε το 19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Παρών ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου που θα είναι και ομιλητής 

Ξεκίνησε  το 19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Το 19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, με τίτλο «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά», στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας (οδός Στρ. Νικ. Ρόκκα 109, Μανδρα) καθώς και στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Βιλίων (Οδός Μοιράρχου Γ. Γεωργίου, Βίλια ) με την Υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο συνέδριο ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου ενώ τον Δήμαρχο συνοδεύουν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Χατζηδημητριάδης και Όλγα Ολλανδεζου. 

Το συνέδριο αυτό, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι αφιερωμένο στην ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων που συνδέονται µε την κλιματική κρίση και την προστασία της δημόσιας υγείας και με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε. Στόχος µας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ανθεκτικών και υγιών κοινοτήτων.


Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας (οδός Στρ. Νικ. Ρόκκα 109, Μανδρα) παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων και μελών της τοπικής αυτοδιοίκησής.


Το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι το Δίκτυο στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των δημοτών και αποτελεί το Δίκτυο της χώρας μας που είναι μέλος των Εθνικών Δικτύων του Π.Ο.Υ. με Πρόεδρο και Ιδρυτή τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη, και αποτελείται από 248 µέλη Δήμους και Περιφέρειες, και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Σκοπός του Δικτύου, είναι τα Προγράμματα ενημέρωσης και προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) που διενεργούνται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, να έχουν βιωσιμότητα και να παρουσιάζουν μετρήσιμα αποτελέσματα, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ