close search results icon

Δευτεραθλήτρια κόσμου η Εθνική Νεανίδων στην Κίνα!

Οι διεθνείς μας έδωσαν έναν συγκλονιστικό αγώνα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ταλέντο και την αγωνιστικότητα τους.

Δευτεραθλήτρια κόσμου η Εθνική Νεανίδων στην Κίνα!

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων Κ18 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας.

Οι διεθνείς μας έδωσαν έναν συγκλονιστικό αγώνα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ταλέντο και την αγωνιστικότητα τους.

Παρά την ήττα στον τελικό από την Ισπανία με 11-9, η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για τις νεαρές αθλήτριες που την εκπροσώπησαν.

Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά συναρπαστική και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Παρά το γεγονός ότι η Εθνική μας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Ισπανία βρήκε τον τρόπο να αποκτήσει προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος.

Η Αριάδνη Καραμπέτσου ξεχώρισε με τρία γκολ, ενώ η Κοβάτσεβιτς σημείωσε τρία τέρματα. Ωστόσο, η Ισπανία είχε πιο αποτελεσματική επίθεση, με την Γκρανέρο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αρχηγός της εθνικής μας, Αριάδνη Καραμπέτσου, αναδείχθηκε καλύτερη (MVP) παίκτρια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας.

Η αριστερόχειρας περιφερειακή πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τουρνουά, όπου σημείωσε και 15 τέρματα: τα τέσσερα στον ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ και τρία στο σημερινό τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-4, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μαριάν Ντίαζ Λιζαράν): Ρομάν, Μουρίγιο 1, Κάπελ, Τσάμπο 1, Χιρόνες, Γκρανέρο 4, Τορέντε, Μπαριούσο 1, Πιτάρ 3, Μποϊχαντέρα, Μαρτίνεζ 1, Γκονζάλεζ, Ντίαζ.

- Στον αγώνα για τη τρίτη θέση: ΗΠΑ-Ουγγαρία 13-14, για την 5η θέση: Αυστραλία-Ιταλία 11-10, για την 7η θέση: Ολλανδία-Νέα Ζηλανδία 10-7 με διαιτητή την Μαρία Δασκαλοπούλου.

πηγή: sdna.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ