close search results icon

Πολυτέλεια να έχεις έναν Κοτάρσκι στην ομάδα σου!

Ο άνθρωπος που δίνει ισορροπία στα δύσκολα.

Πολυτέλεια να έχεις έναν Κοτάρσκι στην ομάδα σου!

Μέσα σε μερικές γραμμές και με διάθεση να αποθεώσει τον κίπερ του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα είπε όλα για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό και για τον άνθρωπο που δίνει ισορροπία στα δύσκολα.

Έχοντας μπροστά του την σπουδαία πρόκληση στην Τουρκία απέναντι στην Γαλατασαράι, το ματς με τον Βόλο ενδεχομένως και να φάνταζε με αγγαρεία. Σαν μία υποχρέωση που έπρεπε να βγει και να φύγει. Ένας ΠΑΟΚ με αλλαγές διαχείρισης και κινούμενος στη λογική να εντάξει και τις μεταγραφές του. Αν όχι σε αυτό το παιχνίδι, πότε;

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά, χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση και ο Βόλος με διάθεση να τον αιφνιδιάσει. Και όπως φάνηκε θα μπορούσε εύκολα να το πετύχει, αν η ομάδα της Μαγνησίας δεν έβρισκε απέναντί της τον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Από την άλλη, δεν θα μπορούσε ο Δικέφαλος με την ποιότητα που διαθέτει, να διορθώσει μία μουντζούρα στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης; Προφανώς θα χρειαζόταν μεγαλύτερη προσπάθεια για ένα ματς που ήθελε να το «σβήσει» εύκολα πριν από την Ευρώπη. Όλη η διαχείρισή του ήταν πολύ συγκεκριμένη.

Και αυτό που επισήμανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του ήταν πόσο τον βοήθησε ο Ντόμινικ Κοτάρσκι στο πλάνο του, κάνοντας τα δύσκολα εύκολα, δίνοντας την απαραίτητη ισορροπία στην ομάδα του στις μετρημένες στιγμές που το χρειαζόταν. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η καθοριστική φάση του αγώνα ήταν η απόκρουση του Κροάτη στην αρχή. Σε ένα πέναλτι που προφανώς ελέγχεται καθώς κανένα ριπλέι δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει παράβαση του Καμαρά. Το εντυπωσιακό στην επίμαχη φάση είναι πως είχε προηγηθεί ένα απίθανο κρεσέντο επεμβάσεων του κίπερ του ΠΑΟΚ, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Άλτμαν.

«Δεν περίμενα από την ομάδα μου να κάνει τόσα λάθη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Πριν από το ματς σκεφτόμουν το πώς θα κερδίσουμε το ματς και τη σωστή αντίδραση που θα έχουμε. Ο τρόπος που άρχισε η ομάδα το παιχνίδι δείχνει πως δεν μπήκαμε με τη μέγιστη συγκέντρωση. Αλλά έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι εκπληκτικός και θέλω να το τονίσω. Πολλές φορές αποφεύγω να μιλάω για παίκτες μου αλλά ο Κοτάρσκι εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Δεν είναι πάντα πολλές οι φάσεις που χρειάζεται σε ένα ματς αλλά όταν τον χρειαζόμαστε είναι εκεί και είναι εκπληκτικός.

Από εκεί και πέρα προηγηθήκαμε, έμεινε ο αντίπαλος με δέκα και θα μπορούσαμε στο ημίχρονο να είχαμε πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο αντίπαλος μετά το 0-2 κατάφερε να μειώσει αλλά ήρθε γρήγορα το τρίτο μας γκολ. Αλλά η φάση που μας βοήθησε ήταν η απόκρουση του πέναλτι από τον Κοτάρσκι στην αρχή. Απλά δημιουργήσαμε σε όλο το ματς πολλές φάσεις θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και άλλα γκολ».

πηγή: sdna.gr - Ελένη Μπούντου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ