H δεξιά στροφή Μητσοτάκη και οι αποστάσεις από τη woke κουλτούρα: "Αν τολμήσεις να αμφισβητήσεις, σε λένε φασίστα…"
Ηχηρές αποστάσεις από τη woke ατζέντα, η οποία όπως είπε, δεν υπάρχει στην Ευρώπη ούτε και στην Ελλάδα, κράτησε ο πρωθυπουργός, στρίβοντας, όπως εκτίμησαν κάποιοι "γαλάζιοι", δεξιότερα το τιμόνι.
Στη συζήτηση που είχε με τον Γάλλο διανοητή Πασκάλ Μπρυκνέρ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα iefimerida ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη woke culture και τα ζητήματα πολιτικής ορθότητας, τα οποία φαίνεται ότι στοίχησαν στους Δημοκρατικούς στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του, κάνοντας λόγο για "τυραννία των μειονοτήτων", διαχωρίζοντας ένα κοινωνικό δικαίωμα από την υπόλοιπη φιλοσοφία που έχει αναπτυχθεί.
"Αν έχεις το δικαίωμα του λόγου, έχεις και το καθήκον να ακούσεις, αυτό φοβάμαι ότι έχει χαθεί μέσα στη woke κουλτούρα" είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για τον ορισμό του μη φιλελευθερισμού.
"Αν τολμήσεις να αμφισβητήσεις σε λένε φασίστα… Στην Ευρώπη, έχουμε ισχυρή παράδοση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να πέφτουμε θύματα ακραίων καταστάσεων" είπε ο πρωθυπουργός, διαχωρίζοντας έτσι το δικαίωμα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που έδωσε πριν από μερικούς μήνες δια νόμου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει η woke ατζέντα.
Ένα δικαίωμα που στοίχισε, όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές, στο εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, με πολλούς γαλάζιους βουλευτές να αντιδρούν είτε καταψηφίζοντας είτε δηλώνοντας παρών.
Πολλοί αναλυτές είδαν στροφή επί το δεξιότερο στα λεγόμενα του Κ. Μητσοτάκη, μία στροφή που έχουν ζητήσει άλλωστε πολλά γαλάζια στελέχη. Κάποιοι εξέφρασαν φόβους ότι είναι ήδη αργά, από το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο μιλούν για τα αυτονόητα, χωρίς αλλαγές στο ιδεολογικό πρόσημο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Ίδια πολιτική στο μεταναστευτικό
Σε ένα άλλο πεδίο, το μεταναστευτικό, στο οποίο επικρίνεται από τα δεξιά του και ειδικότερα από την Αφροδίτη Λατινοπούλου, ο Πρωθυπουργός, στην ίδια συζήτηση, επέμεινε στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υιοθετήσει ποτέ την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. "Τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Αλλωστε αυτά μας προσδιορίζουν. Χρειαζόμαστε έναν μεγάλο φράχτη αλλά και μια μεγάλη πόρτα" έτσι ώστε να υπάρξει μια ισορροπία. "Δική μου υποχρέωση είναι να προστατεύσω τα ελληνικά σύνορα που είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Να διασφαλίζω ότι δεν θα μπαινουν παράτυπα στην Ελλάδα και δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν" είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα σε εκείνο το σημείο χειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.
Γιατί νίκησε ο Τραμπ
Στο ερώτημα τι οδήγησε ξανά τον Τράμπ στο οβάλ γραφείο, ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής: "Πολλοί άνθρωποι θεώρησαν ότι η κρίση του κόστους ζωής ήταν πολύ μεγάλη για να την αγνοήσουν…Δεν είναι μόνο η αύξηση του ΑΕΠ" είπε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά πως αυτό μεταφράζεται σε καλύτερους μισθούς και συντάξεις, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα καλό μάθημα και για την Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να ασκήσει αυτήν την πολιτική.
Αναφερόμενος στα εσωτερικά, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όποιος έχει τα ηνία της διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι οι λαικιστές περιμένουν πάντα στη γωνία, ενώ οι πολίτες ζητούν πάντοτε περισσότερα. Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, πήρε, όπως είπε, δύο νίκες, γιατί έκανε πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Καιρός: Προσοχή για τις επόμενες 30 ώρες ζητούν οι μετεωρολόγοι
15 Νοεμβρίου 2024 -
Άγγελος Χριστός: Σας ευχαριστούμε (pic)
15 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ