close search results icon

Λάκης Γιακουμής: Πέθανε ο φωτογράφος των «επωνύμων»

Αφήνει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της φωτογραφίας. 

Ο Λάκης Γιακουμής, ο θρυλικός φωτογράφος της κοσμικής Αθήνας, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό στον χώρο της φωτογραφίας και της κοσμικής ζωής της χώρας.

screenshot-20-AjH6Z.png
Με τη Χίλαρι Κλίντον σε εκδήλωση του σωματείου «Καλλιπάτειρα» facebook.com/photogiakoumis


Δύο ημέρες πριν τα γενέθλιά του, στις 17 Αυγούστου, εισήχθη εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου, εξαιτίας ενός μικροβίου που προκάλεσε ανησυχία σε όλους τους κοντινούς του ανθρώπους. Εξαιτίας κάποιων επιπλοκών δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

screenshot-21-jb3C9.png
facebook.com/photogiakoumis

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 12.30 στο νεκροταφείο Σχιστού.

Ο Λάκης Γιακουμής, με περισσότερα από 40 χρόνια προσφοράς στον χώρο της φωτογραφίας, έχει απαθανατίσει με τον φακό του μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας αλλά και διεθνώς. Ανάμεσά τους βρίσκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και μέλη βασιλικών οικογενειών.

screenshot-23-LkFVa.png
Μύκονος. Φωτογράφιση μαγιό και αξεσουάρ για πλαζ του Γιάννη Γαλάτη (στο μέσον). Κάτω ο Bonne Vivere Μάκης Ζουγανέλης / facebook.com/photogiakoumis


Είχε μια ιδιαίτερη ικανότητα να αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τη λάμψη και την κοσμικότητα των ανθρώπων που φωτογράφιζε, κάτι που τον καθιέρωσε ως τον κορυφαίο φωτογράφο των ισχυρών της Αθήνας και του διεθνούς jet set.

screenshot-22-ewJIx.png
Ο Λάκης Γιακουμής με την ηθοποιό Ούρσουλά Άντρες

Δεν περιορίστηκε μόνο στη φωτογράφιση προσωπικοτήτων, αλλά έδωσε και ιδιαίτερη έμφαση σε ιστορικά γεγονότα, όπως οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε, συνέχισε να παράγει έργο με πάθος και αφοσίωση, αποδεικνύοντας την αγάπη του για την τέχνη της φωτογραφίας και την ιστορία της χώρας του.

πηγή: naftemporiki.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ