close search results icon

Live update: Θα δώσουμε σκληρή απάντηση στο Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, λέει το Ισραήλ - Μπάιντεν: Όχι σε χτύπημα στα πυρηνικά της Τεχεράνης

Live update: Θα δώσουμε σκληρή απάντηση στο Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, λέει το Ισραήλ - Μπάιντεν: Όχι σε χτύπημα στα πυρηνικά της Τεχεράνης

ΗΠΑ: «Δεν βοηθά η δήλωση για Γκουτέρες»

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Κατς, με την οποία χαρακτηρίζει persona non grata τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δεν βοηθά με κανέναν τρόπο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ.

' + datetext + ''">02/10/2024 21:02

Την Πέμπτη πτήση C-130 για την απομάκρυνση Κυπρίων από τον Λίβανο

Πτήση ελληνικού C-130 θα γίνει την Πέμπτη προς τον Λίβανο, έπειτα από αίτημα των Κυπρίων για την απομάκρυνση περίπου 100 Κυπρίων. Στην ίδια πτήση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να μπουν και κάποιοι απο τους 50 Έλληνες του Λιβανου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φυγουν.

Οι εμπορικές πτήσεις Βηρυτός-Αθήνα συνεχίζονται κανονικά.

' + datetext + ''">02/10/2024 20:58

Ισραήλ: Η απάντηση στο Ιράν θα έλθει σε συντονισμό με τις ΗΠΑ

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συμφώνησε, όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, ότι η απάντηση στο Ιράν θα έρθει έπειτα από συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το ισραηλινό Κανάλι 12 μετέδωσε ότι το συμβούλιο αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης πως το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά στην επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους. Ωστόσο πρώτα θα συντονιστεί με τις ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να στοχεύσει στρατηγικές τοποθεσίες στο Ιράν.

' + datetext + ''">02/10/2024 20:46

IDF: Πάνω από 240 ρουκέτες της Χεζμπολάχ χτύπησαν σήμερα στο Ισραήλ - Οι 100 μέσα σε λίγη ώρα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι περισσότερες από 240 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν την Τετάρτη από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

Ειδικά το απόγευμα, καταγράφηκε ομοβροντία 70 ρουκετών προς τη δυτική Γαλιλαία, η οποία χτύπησε μακριά από κατοικημένα σημεία. Άλλες 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν λίγο αργότερα, χωρίς και αυτές να προκαλέσουν ζημιές.

Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα γυαλιού στη Δυτική Γαλιλαία.

' + datetext + ''">02/10/2024 20:35

Μπάιντεν: Αρνητικός σε πιθανή επίθεση του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν

Η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν πρέπει να είναι αναλογική, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ προανήγγειλε νέες κυρώσεις στο Ιράν.



Διαβάστε περισσότερα

' + datetext + ''">02/10/2024 20:21

Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Τρεις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελβετία, κάλεσαν την Τετάρτη τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν, μετά την επίθεση στο Ισραήλ.

«Ζητείται από τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν από το Ιράν» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας που ζήτησε από τους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα αυτή.

Η γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη «συστήνει» στους Γάλλους που διαμένουν μόνιμα στο Ιράν και έχουν τη δυνατότητα να φύγουν προσωρινά, να το πράξουν μόλις επαναληφθούν οι διεθνείς αεροπορικές πτήσεις. Το ίδιο μήνυμα απευθύνει και η Ελβετία στους πολίτες της.

' + datetext + ''">02/10/2024 20:01

Αυτοί είναι οι έξι από τους επτά νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Μεταξύ των νεκρών ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης και μία 17χρονη, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά.

thimata-arthrou


Διαβάστε περισσότερα

' + datetext + ''">02/10/2024 19:58

Μερική αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ για την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ

Προσεκτική στροφή από την Ουάσινγκτον μία ημέρα μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Από τη χθεσινή στάση που συνοψιζόταν στο «Στηρίζουμε το Ισραήλ στην απάντηση προς το Ιράν», περάσαμε σήμερα στο «Δεν θα στηρίξουμε επίθεση του Ισραήλ στα πυρηνικά της Τεχεράνης, η απάντηση πρέπει να έχει αναλογία», όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

' + datetext + ''">02/10/2024 19:50

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες με στόχο τις πόλεις Ναχαρίγια και Άκρε στο βόρειο Ισραήλ

' + datetext + ''">02/10/2024 19:48

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Τελ Αβίβ

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση κατά στη Τζάφα του Τελ Αβίβ κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 16 ανέλαβε η Χαμάς. Μεταξύ των θυμξάτων ήταν και ένας Έλληνας, ο Ιωνάς Καρούσης.

Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι την επίθεση εξαπέλυσαν δύο μέλη της από τη Χεβρώνα, ο Μοχάμεντ Μεσέκ και ο Αχμέντ Χιμούνι.

' + datetext + ''">02/10/2024 19:29

Περίπου 200 οι πύραυλοι του Ιράν κατά του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν κατά του εδάφους του, κάνοντας λόγο για 200 πυραύλους.

Στην αρχική ανακοίνωσή του ο στρατός μιλούσε για «περίπου 180» βαλλιστικούς πυραύλους.

' + datetext + ''">02/10/2024 19:21

Νετανιάχου: Πολεμάμε με τον άξονα του κακού του Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των οκτώ στρατιωτών που σκοτώθηκαν την Τετάρτη στις επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο με βιντεοσκοπημένη δήλωσή του λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου τους από τους IDF.


Διαβάστε περισσότερα

' + datetext + ''">02/10/2024 19:07

Αυτοί είναι οι οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Λίβανο


lebanon_idf_dead_soldiers



Οι νεκροί στρατιώτες είναι ο Χαρέλ Έτινγκερ, ο Αριέλ Γκιατ, ο Νόαμ Μπαρζιλάι, ο Ορ Μαντζούρ, ο Ναζάρ Ιτκίν, ο Αλκμάν Τερέφε, ο Ίντο Μπρόγιερ και νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο Εϊτάν Ιτζάκ Οστέρ.

' + datetext + ''">02/10/2024 18:54

Reuters: Το Ιράν είχε καλέσει τον Νασράλα να φύγει λίγες ημέρες πριν την επίθεση

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για τη σχέση του Χασάν Νασράλα και του Ιράν μεταφέρει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές από το περιβάλλον ανώτατου Ιρανού ηγέτη Αλί Χαμενεϊ υποστηρίζει πως ο Νασράλα είχε λάβει πρόσκληση μερικές ημέρες πριν σκοτωθεί από την ισραηλινή επίθεση να φύγει από τον Λίβανο για την Τεχεράνη.

' + datetext + ''">02/10/2024 18:48

EASA: Αποφύγετε τις πτήσεις πάνω από το Ιράν ως τα τέλη του Οκτωβρίου

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας Πτήσεων (EASA) συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να μην πετάξουν πάνω από το Ιράν τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

' + datetext + ''">02/10/2024 18:45

Τρεις νεκροί από επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία ανέφεραν ότι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Δαμασκό.

' + datetext + ''">02/10/2024 18:39

Χεζμπολάχ: Καταστρέψαμε ισραηλινά άρματα μάχης

Η σιιτική οργάνωση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέστρεψε τρία ισραηλινά άρματα μάχης Merkava στην πόλη Μαρούν ελ-Ρας κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Στο σημείο ήταν γνωστό ότι σημειώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη μάχες.

' + datetext + ''">02/10/2024 18:24

Έφεδρος των IDF που βοήθησε τραυματίες στο φεστιβάλ Nova, πυροβόλησε τρομοκράτη στο Τελ Αβίβ

Πέρυσι, στις 7 Οκτωβρίου είχε βοηθήσει στη διάσωση τραυματιών στο μουσικό φεστιβάλ Nova. Φέτος, την 1η Οκτωβρίου, ο Λεβ Κρέιτμαν ήταν αυτός που πυροβόλησε έναν από τους δύο τρομοκράτες στο πολύνεκρο χτύπημα στη Γιάφα, κοντά στο Τελ Αβίβ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ