close search results icon

Στο συνέδριο των Ιστορικών Λουτροπόλεων ο Νίκος Παρούτογλου

"Η καθιέρωση της Ελλάδας ως Ιαματικού προορισμού ,με αιχμή του δόρατος την Λουτρόπολη Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας, στον παγκόσμιο χάρτη παραμένει στο επίκεντρο των προσπαθειών μας" δηλώνει ο κος Παρούτογλου 

Στο συνέδριο των Ιστορικών Λουτροπόλεων ο Νίκος Παρούτογλου

Δυναμική παρουσία είχε στο συνεδρίαση των Ιστορικών Λουτροπόλεων ο Δήμαρχος Αλμωπιας. Ο κος Παρούτογλου με δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε τον κόσμο για τις διεργασίες του συνεδρίου

fb-img-1727202544967.jpg

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αλμωπιας αναφέρει 

Στις εργασίες του συνδέσμου των ιστορικών ευρωπαϊκών λουτροπόλεων, παραβρέθηκα μαζί με τους συνεργάτες μου Xristos Tsapis και Petros Papapetros.

Το συνέδριο έχει ετήσιο χαρακτήρα και κάθε φορά συγκαλείται σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

Το περιεχόμενο των εργασιών περιελάμβανε από προσεγγίσεις για την εξέλιξη του Ιαματικού Τουρισμού, έως τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική των λουτροπόλεων.

Αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες σε ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον 4ήμερο, όπου αναλύθηκε η συνολική εικόνα της ιστορικής διαδρομής των λουτροπόλεων, αλλά και της προοπτικής τους.

Η γνώση, η εμπειρία, αλλά και η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε, μπορούν να είναι πολύτιμα εργαλεία στο μέλλον ανάπτυξης της δικής μας λουτρόπολης.

Στα τραπέζια διαλόγου και στις σύντομες παρεμβάσεις μου , τόνισα τα εξής...

Ο Ελληνικός Ιαματικός τουρισμός και κατ’ επέκταση ο Ελληνικός Τουρισμός Υγείας έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Οι Ελληνικοί Ιαματικοί Φυσικοί Πόροι είναι εξαιρετικής ποιότητας και μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτό για να δημιουργήσουμε.

Η συνεργασία με θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με τις Ιαματικές πηγές είναι για εμάς στρατηγική επιλογή και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Η Διεθνής αγορά περιμένει από τη χώρα μας πολλά στον Ιαματικό Τουρισμό λόγω της ποιότητας και του εκτεταμένου αριθμού των ιαματικών μας πηγών.

Οφείλουμε να πράξουμε τα βέλτιστα για την αξιοποίηση του γεωφυσικού και ιστορικού μας πλεονεκτήματος στην Ιαματική Ιατρική, υπέρ της ανάπτυξης της Ελλάδας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αλμωπίας.

H Ελλάδα καλείται να παίξει τον ηγετικό της ρόλο τον οποίο της αποδίδουν οι ιαματικές λουτροπόλεις της Ευρώπης και του κόσμου και να φωτίσει την παραδοσιακή και ιστορική της γνώση στο θέμα της Ιαματικής Ιατρικής βασισμένη στην ολιστική θεώρηση και την Ιπποκρατική επιστήμη.

Το συνέδριο ιστορικών λουτροπόλεων αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο που μπορεί να συνεισφέρει στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης των χωρών και των Περιφερειών.

Ο Τουρισμός Ευεξίας, θεωρείται το ιδανικό όχημα για την αποσυμφόρηση τουριστικών προορισμών που χαρακτηρίζονται από υπερτουρισμό, ενώ παράλληλα ευνοεί την ανάπτυξη άλλων θεματικών μορφών τουρισμού.

Όπως και οι διεθνείς τάσεις αποτυπώνουν, έτσι πρέπει να διαμορφώσουμε και το σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την προώθηση του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στην Αλμωπία.

Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στο εθνικό στοίχημα για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο.

Η χώρα μας θα πρέπει να διαμορφώσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό και να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να μη χάσει το τρένο στην προσπάθεια καθιέρωσής της ως χώρα προορισμού ευεξίας.

Η καθιέρωση της Ελλάδας ως Ιαματικού προορισμού ,με αιχμή του δόρατος την Λουτρόπολη Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας, στον παγκόσμιο χάρτη παραμένει στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ